Castraveti murati de vara

de MotanLaOale in Salate, 24 Iun 2011 | 16330 vizualizari

 

Imi plac mult castravetii murati de vara. Dupa mine au alt gust decat cei pusi pentru iarna. Reci sunt o nebunie chiar si goi.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg castraveti
  • 2 legaturi marar
  • 2 linguri sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati de vara:

Se spala castravetii, se taie capetele si se taie la fiecare cap in lung si in cruce, in asa fel incat sa fie taiat in sfert dar sa nu se desfaca.

Intr-un borcan se pune o legatura de marar pe fund si se pozitioneaza castravetii sa incapa.

Deasupra se pune cealalta legatura de marar si niste betisoare in crucis sa tina castravetii sa nu se ridice la suprsfata.

Sarea se amesteca in 2 litri de apa calduta si se pune peste castraveti.

Se poate pune si catva catei de usturoi daca va place, dar dupa mine incep sa semene cu cei de iarna cu usturoi.

Se acopera cu o farfurioara si se pun afara la caldura pentru 2-3 zile pana se acresc (ai mei s-au facut in 2 zile).

Cand sunt acri cum ne plac se ibtroduc in frigider si se tin la rece (eu i-am transferat intr-o oala).

Se consuma ca salata rece langa friptura. Eu pun intodeauna cuburi de gheata in castron sa ramana reci mai mult timp.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati de vara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata greceasca